maandag, oktober 30, 2006

Even tussendoor

Omdat ik eindelijk met de lessen ben begonnen, zal ik niet echt zoveel tijd hebben om mijn blog bij te houden. Ik zal het daarom waarschijnlijk nog maar een keer per week fatsoenlijk updaten, en af en toe zal ik wel eens een klein, triviaal stukje posten. Ik zal proberen om mijn updates op een vaste dag te maken, zodat het voor jullie ook gemakkelijk is om te weten wanneer er iets nieuws te lezen valt, meer hierover later.

Er zijn al een paar mensen geweest die zo behulpzaam zijn geweest om mij te wijzen op mijn gebrek aan trema’s, apostroffen, accenten en dergelijke. Dit is allemaal heel vriendelijk, maar het is wel zo dat ik met een Japanse laptop zit, waar er geen toetsen zijn voor deze leestekens. Het is dus niet dat ik te dom ben om alles correct te schrijven, het is gewoon omdat ik niet veel goesting heb om hier al te veel aandacht aan te besteden, aangezien het meestal duidelijk is waar dat het over gaat. Spellingsfouten en dergelijke zijn voor de rest meestal te wijten aan slordigheid, en aan het ontbreken van een Nederlandstalige spellingscontrole.

Ik heb van verschillende mensen al mails gehad met specifieke vragen over Japan, die ik altijd graag heb beantwoord, dus als er mensen zijn die ergens mee zitten of zo, aarzel niet en vraag het mij gewoon. Als je denkt dat het ook interessant is voor anderen, vraag het gewoon in een comment, en ik kan er in mijn blog dieper op in gaan. Als ik dezelfde vraag van meerdere mensen krijg zal ik deze ook op mijn blog beantwoorden.

Zoals de meesten waarschijnlijk al hebben gemerkt heb ik aan de rechterkant een paar links toegevoegd, onder andere naar blogs van mijn medestudenten, maar ook naar mijn foto’s. De mooiste en zo zal ik gewoon in mijn blog posten, de anderen moeten jullie maar op de Livespace bekijken. Omdat ik niet zo’n deskundige fotograaf ben, raad ik jullie ook aan om de foto’s van Caroline te bekijken, aangezien er ook genoeg zijn van gezamelijke activiteiten.