woensdag, september 06, 2006

Getting ready for Osaka

Zoals de meesten onder jullie waarschijnlijk al weten, zit ik vanaf 30 september voor een jaartje in Japan (voor diegenen die de titel niet doorhadden, het land van de rijzende zon). Ik zal studeren in het Maple Program aan de University of Foreign Studies in Osaka (Osaka Gaidai), een programma speciaal voor buitenlanders die de Japanse taal willen leren.

Een van de vragen die ik veel krijg is hoe dat ik dit jaartje zal betalen, aangezien Japan een relatief duur land is om in te wonen. Gelukkig krijg ik een zogenaamde JASSO scholarship, een geldbeurs waarmee ik normaal kan rondkomen iedere maand. Voor de rest zullen mijn ouders mij natuurlijk ook sponsoren.

Zo'n reis gaat gepaard met een hoop geregel, maar gelukkig is dat voor een groot deel achter de rug (visa, ticket en zo is allemaal al in orde). Voor de rest is er niet veel wat ik kan doen, aangezien andere zaken allemaal pas in Japan kunnen worden geregeld.

Tijdens mijn verblijf zal ik proberen om dit blog regelmatig te updaten, met posts over mijn lessen, het leven daar, en andere onzin, uiteraard vergezeld door foto's, zodra dat ik een camera heb. Hopelijk komen jullie hier regelmatig een kijkje nemen, en wat commentaar achterlaten (hint!), zodat ik toch iets van het thuisfront te lezen heb ^^.

Check ook eens de blogs van mijn medestudenten in Japan uit (links aan de rechterkant), voor nog meer geweldige verhalen!